Imber

CONCURS NAȚIONAL DE DESIGN ARAD Editia 2023

22.03.2023

De ce Design?
Designul este una dintre profesiile care au modelat cursul civilizației moderne. Apărut odată cu revoluția industrială, în a doua jumătate a secolului XIX, din dorința de a standardiza obiectele de serie și de a le adecva din punct de vedere utilitar și estetic, designul a contribuit decisiv la progresul tehnologic al civilizației umane. Desigur, designul a trebuit să urmeze îndeaproape descoperirile științifice și tehnice, iar uneori chiar să le provoace. Designul este mereu în schimbare, este un organism care se transformă, încercând să răspundă solicitărilor actuale.
Procesul de design este veriga care face legătura între știință și utilizarea ei în folosul societății. Este punctul de plecare, este ideea ce se materializează, ca mai apoi să se integreze vieții fiecăruia dintre noi. Epoca modernă, și cu atât mai mult cea contemporană, este de neimaginat fără design. Hainele pe care le îmbrăcăm, telefonul mobil, mobilierul ori obiectele de igienă personale, toate, și multe altele, au început prin a fi o idee în mintea designerului materializată printr-o schiță pe o bucată de hârtie. Cum altfel ar fi putut să fie?
Să observi, să studiezi, să documentezi și să sintetizezi informația este modul de lucru al designerului. Să imaginezi și să aduci la viață idei care să schimbe lumea, fie și pentru puțină vreme ori în mică măsură, este rolul pe care orice designer și-l asumă. Aceste provocări sunt de fiecare dată diferite. Să știi să „vorbești” prin formă și culoare este limba pe care o învață orice designer.

Regulament concurs.